Delende buurten

Projectoproep: Met mijn buurt naar 100% gedeelde mobiliteit

Stel je voor: een buurt waar voertuigen en ritten optimaal gedeeld worden. Een buurt waarin we niet inboeten op mobiliteit, maar rationeel omgaan met het aantal auto’s. Een buurt waar auto’s de ruimte niet langer domineren ten voordele van groen, maar met kans tot ontmoeting en ruimte voor fietsers en stappers…

Is dit een droombeeld dat jij ook voor ogen hebt voor jouw buurt of voor een buurt in jouw gemeente of stad? Goed nieuws: Taxistop en Autodelen.net zoeken twee buurten in Oost-Vlaanderen waar zo’n 10 à 20 mensen enthousiast zijn om samen een participatief traject te doorlopen naar een buurt met “100% gedeelde mobiliteit”.

Bewoners krijgen een tool in handen om de leefbaarheid in de buurt vooruit te helpen én te komen tot een reductie van het particulier en individueel autogebruik door gedeelde mobiliteit. Gedurende het project worden de verplaatsingen van de deelnemers geanalyseerd en worden alternatieven via een participatief traject besproken. Om uiteindelijk actief te gaan testen hoe het is om even te leven zonder een privé-wagen.

Heeft jouw buurt of een buurt in jouw gemeente of stad interesse? Stel je dan voor 20 januari kandidaat door een mail te sturen naar Sofie Defour (sde@taxistop.be).

Meer info? Contacteer Sofie via sde@taxistop.be of op het nummer 09 242 32 13.