Molenbergwijk – Waar buren delen

In Beveren zijn we gestart met een aantal interviews zodat we een eerste inzicht kregen in de plaatselijke mobiliteit. Daarbij stelden we een aantal heel praktische vragen vragen: hoe verplaatsten bewoners zich doorheen hun buurt? Welke moeilijkheden ervaren ze hierbij? Welke verbeterpunten ziet ze zelf?

Na het afnemen van de interviews en het verwerken van de resultaten, werden  twee sessies georganiseerd (op 23 mei en 15 juni om 18u in het Gildenhuis). Daarin kregen de buurtbewoners de kans om samen met hun buurt ideeën en oplossingen voor te stellen die uitdagingen in hun buurt helpen aanpakken.

Hier kan je het verslag lezen van beide sessies.

verslag workshop Beveren Molenbergwijk 23_05_2017
verslag workshop Beveren Molenbergwijk 15_06_2017

In september kijken we welke ideeën concreet uitgewerkt kunnen worden.

Ga jij de uitdaging aan?

Van 16 tot 22 september vindt de Week van de Mobiliteit plaats.  Tijdens de Week van de Mobiliteit willen we met z’n allen mee(r) autominderen. En wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of de wagen met anderen deelt voelt zich opvallend beter. Ben je benieuwd hoe het aanvoelt om even je eigen wagen aan de kant te zetten en je te verplaatsen op een andere manier? Wij geven je de kans om het tijdens een paar weken uit te proberen. Je kan alternatieven uitproberen zoals openbaar vervoer, elektrische fiets, deelwagen, carpoolen,… Woon je in de Molenbergwijk en heb je interesse? Vul dan alvast deze korte vragenlijst in.

*Molenbergwijk in Beveren (Sint-Martenslaan, Bisschop Triestlaan, Wilhelmietenlaan, Hertog Van Arenberglaan,  A. Van Bourgondiëlaan, Donkvijverstraat, D. Van Beverenlaan)