Open ledenbijeenkomst 07/12

Op 7 december 2016 organiseerde Taxistop de vijfde open ledenbijeenkomst. Ditmaal vond deze plaats in Bar Marie, te Mechelen, waar we een 35-tal leden mochten verwelkomen.

Wie er niet bij was of wie herinneringen wil ophalen aan de fijne avond, kan hier een kort verslag downloaden of door de sfeerfoto’s scrollen.

Leuke ontvangst

Om 18u00 gingen de deuren van Bar Marie open. Onze leden werden verwend met overheerlijke broodjes en een fris aperitief. In de gezellige setting van de koffiebar konden de eerste ervaringen uitgewisseld worden.

Rond 18u30 trokken we dan naar het auditorium om van start te gaan met het inhoudelijk gedeelte van de avond.

Open Ledenbijeenkomst

Wat stond er op het programma?

  • 18u30 – 18u50: Terugblik Taxistop 2016 – Blik naar 2017
  • 18u50 – 19u15: Gemeentelijk beleid en gedeelde mobiliteit (carpool, autodelen, Minder Mobielen Centrales)
  • 19u30 – 20u15: Parallelle interactieve sessies
    Sessie 1: Brainstormen over lokale stimulerende maatregelen voor carpoolen, autodelen en Minder Mobielen centrales.
    Sessie 2: Uitwisseling ervaringen en tips voor huisruil en woningoppas.
  • 20u15 – 20u25: Slotbeschouwing

dsc_0037

En werd het gesmaakt?

Het deed me alvast veel deugd om de huisruilers eens persoonlijk te ontmoeten. En al dat enthousiasme doet een mens toch goed! 

aldus Tim De Backer, medewerker bij Taxistop.

Na de groepsgesprekken hadden we de mogelijkheid nog een natje en een droogje te nuttigen (die erg in de smaak vielen) en werd er nog gezellig een uurtje nagepraat over, onder andere, de reizen die onze huisruil-leden al gemaakt hebben. Eén van de aanwezige koppels had een aantal mooie fotoboeken bij, die gretig bekeken werden door ons en de andere leden.

Onze Taxistop leden

Marcel Verbert, MMC chauffeur, maar tevens therapeut en ervaren helper bij het Rode Kruis, getuigde ook nog even.

Ik ben lid bij Taxistop sinds januari en dit is mijn eerste open ledenbijeenkomst. Ik rijd met een grote bus waarin ik 6 mensen met beperkte mobiliteit kan vervoeren. Vorige week ben ik nog langs geweest bij iemand die samen met mij naar Frankrijk wil trekken. Zo kan ik hem helpen de laatste zaken aan zijn huis te regelen. Ik wilde tijdens deze bijeenkomst van gedachten wisselen en merk dat ik hier zeker niet de enige ben. Maar zo hoop ik om mezelf te verbeteren.”

Tot volgend jaar!

Na het laatste glas keerde iedereen dan tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagde avond voor Taxistop en wij hopen uiteraard hetzelfde voor onze leden! Wij willen iedereen dan ook bedanken voor hun warme aanwezigheid en we kijken al uit naar de volgende bijeenkomst.