Delen om impact te realiseren

“Delen om impact te realiseren”, dat drijft taxistop. Zijn kennis en ervaringen deelt Taxistop dan ook graag met jou.

Expertise en visie

Taxistop heeft heel wat expertise ontwikkeld in het organiseren en sensibiliseren van carpoolen en autodelen. Daarnaast werkt Taxistop ook samen met partners uit binnen- en buitenland. Taxistops kennis gaat dan ook verder dan de eigen ervaringen.

Taxistop heeft ook een visie op actuele ontwikkelingen. Wat met de bedrijfswagen? Hoe moet je als overheid omgaan met nieuwe taxidiensten? Bij elke verkiezing schrijft Taxistop daarom een memorandum. Taxistop is ook lid van de commissie personenvervoer van de Vlaamse MobiliteitsRaad.

Bij Taxistop kan je terecht voor:

  • Presentaties, deelname aan panels, …
  • Interviews en reportages
  • Advies op maat

Neem hiervoor contact op met info@taxistop.be.

Vorming en educatie

Taxistop heeft een educatief aanbod ontwikkeld om deeleconomie en duurzame mobiliteit beter bekend te maken. Het aanbod van Taxistop:

  • Lespakket (2 uren) collaboratieve economie voor 15-18-jarigen
  • Begeleiding studenten bij het maken van eindverhandelingen/doctoraatsstudie
  • Gastcolleges en vorming op maat
  • Stages

Innovatie

Innoveren zit in het DNA van Taxistop. Taxistop is een pionier in verschillende deelinitiatieven, en maakt daarbij steeds gebruik van nieuwe technologieën. Het creëren van apps, API’s, open data, … zijn logische ontwikkelingen voor Taxistop.

Software op maat

Taxistop kan voor jou specifieke software schrijven, om delen in uw omgeving mogelijk te maken. Eerder maakten organisaties in Duitsland, Frankrijk en Nederland gebruik van Taxistop-software voor eigen klanten.

Sociale innovatie

Innovatie is geen doel op zich. Taxistop wil innoveren om bepaalde doelstellingen te bereiken. Naast mobiliteit, is ook sociale inclusie een belangrijke doelstelling. De ondersteuning van minder mobielen centrales is zo een vorm van sociale mobiliteit.