atct-website-foto-1(1)

A Tribe Called Transport

In april is het Europees interreg project ART-Forum (Automated Road Transport Forum) van start gegaan. Dit is een project van drie jaar waarbij dertien partners uit verschillende landen zullen samenwerken om meer bewustzijn te creëren rond de opkomst van de autonome voertuigen. Voor België zijn Taxistop en Autodelen.net de vertegenwoordigers van het project.

Autonome voertuigen, hoe ver staan ze met de technologie? Hoe kijkt Vlaanderen naar de opkomst van deze voertuigen? Willen wij dat wel? Hoe zit het met onze houding tegenover de nieuwste technologieën? Hebben die een impact op onze verplaatsingsgedrag?

Onze rol als partner binnen het project? Jongerenparticipatie!

Can I kick it? Tuurlijk da!

Het wordt tijd dat de jongeren actief worden betrokken in het verhaal van sociale innovatie en duurzame mobiliteit. Met jongeren bedoelen we meer specifiek studenten, studentondernemers, start-ups,… die zich inzetten voor innovatie en duurzame mobiliteit.

Dit willen we doen door een community op te starten genaamd “A Tribe Called Transport”.

Met A Tribe Called Transport willen we tonen dat de technologische evolutie binnen mobiliteit hand in hand kan gaan met sociale innovatie en lokale duurzaamheid.

We willen sterke lokale operatoren (universiteiten, hogescholen, startups,…) een kanaal geven om hun stem te laten horen.  Daarnaast willen we tonen dat lokale, duurzame mobiliteit wel degelijk betrouwbaar, flexibel en efficiënt kan zijn.

How youuuu doin?

Natuurlijk gaan we dit niet alleen doen. We krijgen ondersteuning van sterke partners (vb. Netwerk Duurzame mobiliteit, Universiteiten, Stad Mechelen, provincie Oost-Vlaanderen, De Ambrassade, De Vlaamse Jeugdraad…) die elk vanuit hun expertise een meerwaarde betekenen voor het project.

We beginnen met de Week van de Mobiliteit (#goedopweg) waarbij we zullen deelnemen aan enkele hackathons om met jongeren, open data en mobiliteit aan de slag te gaan… en geven we daar een creatieve draai aan 😉

Het najaar van 2019 wordt een zeer drukke periode voor A Tribe Called Transport.

Maak je maar klaar voor surveys, voxpops, podcasts, een vette website en Lost Lectures.

Heb je vragen, wil je meer informatie of heb je een idee dat past bij onze thema? Contacteer gerust esen.kose@taxistop.be