Care-North: Minder CO2 in de Noordzee-regio

Care-North+ is een InterregIVB, Noordzeeregio programma, en vervolg van Care-North:” Carbon responsible strategies for the North Sea Area”. Taxistop wordt voor de uitvoering van Care-North+ gecofinancierd door de provincie Oost-Vlaanderen.

De hoofddoelstelling van het project is de promotie van een uitgebreide, strategische en praktische benadering in de strijd tegen klimaatverandering en olie-afhankelijkheid voor lokale en regionale overheden met focus op mobiliteit.

meer info: www.care-north.eu

Rol Taxistop

Taxistop promoot via Care-North+ haar ervaringen m.b.t. gedeelde mobiliteit (autodelen en carpoolen) en de organisatie van campagnes voor bedrijven, zoals de Car Free Day. Taxistop inspireert ook andere steden om gedeelde mobiliteit te promoten via de organisatie van een Deelfeest.

Taxistop werkte ook een factsheet uit over verschillende vormen van gedeelde mobiliteit en de impact ervan op de omgeving. Deze vind je hier: Factsheet gedeelde mobiliteit.

Over het project

Het project liep van september 2013 tot juni 2015.

Projectpartners: Autopia (België), Nehlsen Gmbh (Bremen), City of Malmö, METRO – West Yorkshire integrated transport Authority (Leeds), Abderdeen City Counsil, The Robert Gordon University (Aberdeen), de Provincie Friesland, Hordaland County en de Stad Bergen uit Noorwegen, en Iclei: Local governments for Sustainability (Freiburg).

Het project wordt gecoördineerd door de Duitse deelstad Bremen.