Beveren-Aan-De-Ijzer – Waar buren delen

Samen met het Transmobil project en het niet te stoppen enthousiasme van het Dorpspunt ontsproot de vraag om een Delende Buurt in Beveren-Aan-De-Ijzer op te richten. Het Dorpspunt in Beveren-Aan-De-Ijzer heeft nu al een ruim aanbod: van lekkere lokale producten , tot je fiets laten herstellen of surfen op het internet. Nu zet het Dorpspunt ook mobiliteit sterker op de (menu)kaart.

Tijdens de maand juni (2018) werd dit mogelijk gemaakt voor 15 à 20 buurtbewoners die 30 dagen hun eigen wagen aan de kant willen laten staan om duurzame vervoersalternatieven te testen.

Projectdoorloop:

  • 13 maart 2018: eerste samenkomst met een groep buurtbewoners om de wensen en noden van Beveren te bespreken.

Lees hier het verslag na.

  • 17 mei 2018: tweede samenkomst met de groep buurtbewoners om een mogelijk aanbod voor te leggen en goede afspraken te maken. Johannes Rodenbach van Autodelen.net gaf een toelichting over autodelen en hoe dit praktisch in zijn werk gaat. Hoewel buurtbewoners dit ook wilden uitproberen, was de timing te krap om dit alsnog in te passen. Mogelijk kunnen we dit tijdens de Week van de Mobiliteit opnieuw lanceren in Beveren.

Lees hier het verslag na.

  • 1 juni 2018: Start van de testmaand. Alle mobiliteitsalternatieven worden vanuit het Dorpspunt uitgeleend aan de buurtbewoners. Deze enthousiastelingen stuurden alvast de mooiste foto’s door en lieten ons weten hoe hard ze hun best aan het doen zijn om hun alternatieven ten volle te benutten. Dikke proficiat van de Taxistop-Dorpspunt-supportersploeg. Cheers!

(c) Taxistop vzw

Het Dorpspunt heeft verder zelf heel actief reclame gemaakt met dit aanbod, waardoor ook andere – niet deelnemende – buurtbewoners interesse kregen in het aanbod. Het project lokt alvast heel wat reacties uit en dit lijkt slechts het begin van een nieuwe mobiliteitswind doorheen het dorp Beveren-Aan-De-Ijzer.

(c) Taxistop vzw

  • 29 juni 2018: de afsluiting met buurtBBQ. Hoewel de buurtbewoners tevreden waren over hun inzet tijdens de testmaand, is het toch moeilijk om in zo een landelijke regio mobiliteit anders aan te pakken. In samenwerking met het dorpspunt wil Taxistop zich verder inzetten om een gedeelde mobiliteit hier sterker uit te bouwen.