Inclusion

Taxistop is een partner in het Europees project Inclusion. Dit wordt gefinancierd door het Horizon 2020 programma waarbij 13 partners uit diverse Europese landen aan meewerken. Het project staat in het teken van mobiliteit bij bijzondere doelgroepen. Taxistop gaat twee pilootprojecten opstarten in Vlaanderen om nieuwe of bestaande technologieën te testen om deze doelgroepen mobieler te maken:

-Taxistop werkt samen met het Step project om Olympus aan te bieden voor werkzoekenden. Er wordt gekeken of Olympus een duurzame oplossing biedt om te gaan solliciteren. Vaak liggen de bedrijven in moeilijk bereikbare gebieden of heeft de werkzoekende geen eigen wagen. Daarom biedt het project de kans om de Olympus app uit te proberen om zo duurzaam te gaan solliciteren.

-Taxistop werkt aan de uitrol van Mobitwin in Vlaanderen. We zetten concrete proefprojecten op bij enkele Minder Mobielen Centrales waarbij zowel chauffeur als lid de app gebruikt.

Het project sluit nauw aan bij de nieuwe Vlaamse visie op basisbereikbaarheid.
In totaal duurt het project ongeveer 3 jaar.

unnamed

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 770115.